Saltimbocca

saltim4En festligare lördagsmiddag med saltimbocca, utbankad kalvschnitzel med prosciutto och salvia. Senast vi lagade det här var när vi var på matlagningskurs på Rent a Chef. Vi var förbi lokala köttbutiken, och det enda som fanns kvar var kalventrecote. Vi förklarade att vi tänkt göra Salt in bocca (hoppa in i munnen) ”Inga problem” säger han och skär upp några fina fjärilsformade bitar som han bankar ut åt oss.

salviaProsciutto är en lufttorkad skinka som tar 9-24 månader att producera. Prosciutto på italienska översätts som skinka. Den korrekta termen i Italien är Prosciutto Crudo. Den prosciutton vi råkar ha hemma är en lite mer lagrad sort som vi egentligen tänkte ha som tilltugg till lite parmesanbitar och gott vin, men då vi har lyxat till köttet så passar det bra med fin prosciutto också.

2-3 msk vetemjöl
4 skivor utbankad eller kalventrecote
4 skivor parmaskinka
några salviablad
några varv med svartpepparkvarnen
1 dl olivolja

saltimKöttbitarna har vi redan fått utbankade hos slaktaren, så vi lägger bara ihop dem med lite prosciutto och salvia mellan och avslutar med några varv med pepparkvarnen. Därefter vänder vi dem lite försiktigt i vetemjöl och steker dem några minuter på varje sida. Vi har satt på ugnen på låg temperatur, så allt eftersom de är färdigstekta på utsidan lägger vi in dem i ugnen.

 

 

saltim2saltim3

Easy AdSense by Unreal