Gyllene morotsoppa

IMG_5264När jag skrev om soppa på Vinkocken på Facebook, fick jag tips om den här soppan. En solgul morotssoppa med många smaker. Och det är verkligen nu man ska passa på att köpa rotfrukter. Priset är lågt och kvalitén är hög. Till soppan steker jag ett snabbakat bröd på filmjölk med bakpulver i. Ett enkelt recept som ger fyra lagom stora portionsbitar att doppa i soppan.

4 + 1 morötterIMG_5253
1 gul lök
2 potatisar
2 vitlöksklyftor
olja
2 tsk ingefära
1 krm cayennepeppar
1 krm gurkmeja
1 hönsbuljong
ca 6 dl vatten
ev ½ tsk lime
3-4 dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
2 krm peppar

IMG_5256Skala och skär morötter (spar en till senare om du vill garnera med riven morot), gul lök och potatisar, i mindre bitar.  Skala och finhacka vitlöksklyftor. Hetta upp olja i en rymlig kastrull. Fräs morot, lök, potatis. Tillsätt ingefära, Cayennepeppar och gurkmeja. Tillsätt hönsbuljongtärning och ca 6 dl vatten. Låt koka under lock ca 15 minuter, tills grönsakerna är riktigt mjuka. Mixa soppan och tillsätt ev ½ tsk lime,  matlagningsgrädde och värm upp soppan utan att låta den koka. Smaka av med salt och peppar. Riv1 morot grovt och lägg ner i soppan som garnering.

IMG_5261IMG_5257

Easy AdSense by Unreal