Wokade rotsaker med sojamarinerad fläskytterfile

IMG_0181Vi fortsätter i rotfruktsväg och idag blir det wokat med morötter, vitkål, blomkål, lök och paprika. Till det har jag marinerat fläskytterfilé som legat i kylen över natten i soja, sambal oelek,ingefära och vitlök. Som tillbehör kokar jag ris, men det behövs inte om man inte vill för det är så många smaker i köttet och grönsakerna.

2 morötter, i tunna stavarIMG_0174
1 bit vitkål, strimlad
1/4 del blomkålshuvud, bruten  i små buketter
1 rödlök
2-3 vitlöksklyftor
1-2 små paprikor

fläskytterfilé i tunna strimlor
3 msk soja
2 msk olja
1-2 tsk sambal oelek
1 msk vitvinsvinägerIMG_0177
1 msk socker
2 vitlöksklyfta
1-2 krm ingefära
salt
svartpeppar

olja till wok
1 msk socker
1 msk  flytande honung

Börja med att strimla köttet och blanda marinad i en rymlig plastpåse eller bunke och ställ den i kylen, helst över natten. Börja sedan att woka grönsakerna, paprikan behöver inte lika lång tid i pannan så den lägger jag ner senare. Woka några minuter och ställ sedan grönsakerna åt sidan. Häll på lite mer olja och woka köttet. Det är lite extra marinad, den spar jag och försöker woka köttet utan att göra det i marinad. Efter en liten stund strör jag över lite socker och ringlar över honung och wokar lite till. Avslutningsvis häller jag på grönsakerna, paprikan och marinaden som är kvar och ser till att allt blir varmt.

Easy AdSense by Unreal