Hotell Aveny, Umeå

IMG_4047Jag och sonen bilar upp till Norrland, men då det är många timmars körning har vi bokat hotellrum i Umeå på Hotell Aveny. En välbehövlig paus både för mig som kör och sonen som sitter med. Rummet vi bokat är ett fräscht och trevligt rum. Det som förvånar både mig och sonen är det handfat som står ute i hallen, då badrummet är så litet att det precis rymmer toalett och dusch.

IMG_4048Även om vi har bokat för en vuxen och ett barn, har vi fått en extrasäng på rummet, vilket gör att det finns lite utrymme att röra sig på rummet. Men vi anländer lagom för att kunna lägga en sista beställning mat i baren och sen är det sova, frukost och sedan är vi på rull igen för att åka sista biten till mormor och morfars stuga utanför Jokkmokk. Vi har bokat rummet genom hotels.com så det är betalat och klart när vi kommer. Här är det också bra, för har man bott tio nätter så har man möjlighet att bo den elfte natten ”gratis” eller rabatterat för medelpriset av tidigare vistelser. Det finns parkering på hotellet, men det är fullt när vi kommer. Det finns dock en allmän parkeringsplats precis runt hörnet där det inte kostar många kronor att parkera över natten.

IMG_4050 Hotellet har två restauranger, dessa är stängda under julimånad, så då erbjuds tre alternativ från Lobbybaren. Vi väljer att dela en pizza med mozzarella, skinka och soltorkade tomater. Frukosten är blandad och normal för en hotellfrukost, utan att egentligen erbjuda något extra. Det är fint och smakar gott, problemet är att den är uppställd högt upp på bardiskar så det är svårt för sonen att själv kunna gå och hämta något och se vad som erbjuds.

IMG_4051

 

IMG_4052

Easy AdSense by Unreal