Ugnspannkaka med bacon och äpple

IMG_2507Vi håller på att baka så jag har ugnen igång, det passar då bra att göra en ugnspannkaka till lunch. Här för att variera lite har jag äpple och bacon i pannkakan. Jag steker bacon direkt i långpannan i ugnen innan jag häller på äpple och smet. Receptet har tidigare presenterats i icas tidning Buffé.

1 äppleIMG_2499
1 paket bacon (à 140 g)
2½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
½ tsk salt
3 ägg

lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader. Dela, kärna ur och äpplet i tärningar. Lägg i en smord ugnssäker form, ca 30 x 20 cm (för 4 portioner). Skär bacon i bitar och stek det i en stekpanna*. Strö baconet över äppelbitarna.
Vispa ihop vetemjöl, mjölk och salt till en slät smet. Tillsätt IMG_2501mjölk och ägg och vispa lite till.
Häll smeten i formen. Grädda ugnspannkakan 30-35 minuter. Servera med keso och lingonsylt.

* Jag passar på att steka bacon i ugnen medan ugnen blir varm istället för att ta fram en stekpanna. Eftersom det behövs för pannkakan har jag smör i pannan, vilket jag inte har annars när jag steker bacon i stekpanna då den är väldigt fet i sig.

 

Easy AdSense by Unreal