Italienskt lantbröd

IMG_2375Vi är hos farmor och farfar. Till maten har farmor bakat ett underbart gott bröd som vi tar recept på och även gör själva sedan (men med lite honung i). Brödet kan bakas på vetemjöl, vetemjöl special och med fördel med en del durumvete. Proportionerna är höftade då det många gånger är bröd man gör ofta och inte har fasta mått på det man gör.

1 pkt jästIMG_2377
6 dl ljummet vatten
1 msk salt
3/4 dl olivolja
vetemjöl till degen håller ihop

Blanda jästen med vatten, tillsätt salt och olivolja och därefter mjöl till den håller ihop ordentligt, gärna lite kladdig. Låt degen jäsa 30 minuter, arbeta den ordentligt och jäs sedan ytterligare 30 minuter på plåten. Sätt ugnen på 250 grader, men sänk ugnen till 200 grader då du ställer in brödet. Grädda i ca 30 minuter, knacka och kolla under så brödet är färdigt.

Easy AdSense by Unreal