Frukostfrallor

IMG_2304Jag har bakat andra brödsorter på morgonen och då en sort krävde ett och ett halvt paket jäst har jag ett halvt paket jäst till övers. Jag gör då dessa snabbakade bröd men på halv sats. Det ska bli 12 stycken av en hel sats, men jag gör dem något mindre och får ut åtta frallor. I degen har jag vatten, flytande margarin och sirap men receptet är sådan att man kan byta ut och göra dem på det man har hemma. Jag väljer att ha kärnvetemjöl med fullkorn i brödet för att få dem lite grövre.

3 dl vatten eller mjölkIMG_2297
7-8 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker, sirap eller honung
50 g jäst
2 msk rapsolja eller flytande margarin

Värm vätskan fingervarm. Mät upp 7 dl vetemjöl, salt och socker i en bunke. Smula ner jästen och tillsätt olja eller margarin och degspadet. Arbeta ihop kraftig och se till att du får en smidig deg. Forma på mjölad arbetsbänk till en rulle. Dela den i 12 bitar som du rullar till släta bullar. Lätt på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 20-30 minuter. Värm ugnen till 225 grader och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

IMG_2298

tips:
bullarna kan frysas jästa, men ogräddade, gör du dubbel sats. Vid uppbak lägger du bara önskat antal bullar på en plåt och gräddar från kall ugn som du ställer på 200 grader och låter den stå i 20-25 minuter.

Easy AdSense by Unreal