Parmesanchips med chili och basilika

IMG_1905Som ett gott tilltugg till maten gör jag parmesanchips, vilka även är goda som en kvällsvickning. Enkelt och lätt att förbereda och sedan bara ställa in i ugnen, då det godast serveras i stort sett direkt ur ugnen. Låter man dem svalna kan man enkelt använda dem som dekoration till maten. Äter man det som tilltugg kan man gärna lägga på lite pinjenötter också innan man ställer in dem i ugnen.

100 g parmesanIMG_1888
2 tsk chiliflakes
2 tsk torkad basilika

Värm ugnen till 225 grader. Lägg bakplåts-pappret på en plåt. Riv parmesanen grovt och lägg den i tio små rundlar på pappret. Strö på chiliflakes och basilika. Fördela pinjenötterna överst. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit lätt brun i kanten. Låt svalna och lossa chipsen från bakplåtspappret med hjälp av en stekspade. Servera ljumma.

Easy AdSense by Unreal