Rödkålssallad

salladTill julbordet i år valde jag att göra en rödkålssallad, dels för att få in lite grönsaker på bordet och sedan även introducera något nytt. Den här salladen ska helst förberedas precis före servering så man kan skiva och göra klart så det bara är att blanda ihop allt. på salladen slås en vinegrette gjord på clementinsaft, dijonsenap och olivolja. Även nötterna som strös ovanpå är valfritt. Då det finns så mycket annat att välja på så strör jag det på även om inte alla hos oss kan äta den.

200 g rödkål, strimlad
1 rött äpple
½ påse babyspenat
1 granatäpple, kärnorna
1 dl valnötter, hackade
1 clementin, saften
1 msk dijon
2 msk olivolja

Strimla rödkålen, tärna äpplet, ta ur kärnorna ur granatäpplet, blanda tillsammans med spenaten. Blanda vinegretten och slå den över salladen och vänd om försiktigt, avsluta med att strö över nötter.

Easy AdSense by Unreal