Lövbiff med bacon, haricot verts och balsamicosky

Det här var en rätt som verkligen uppskattades hemma hos oss, om man i vissa fall bortser från svampen, men den kan man ju utesluta. Jag tror definitivt att det här är något som vi kommer äta igen. Vi brukar inte köpa lövbiff, men det kan det ju bli ändring på. Det finns mycket man kan göra med lövbif och det här är ett bra alterinativ.

3 dl bulgur
1 buljongtärning

2½ msk socker
1 dl balsamvinäger
3½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk maizena
1 tsk vatten

125 g champinjoner
1 pkt bacon
1 silverlök
1 förp haricots verts
salt
svartpeppar
500 g lövbiff
olivolja

Koka bulgur enligt förpackningen och lägg gärna i en buljongtärning. Smält socker i en kastrull och tillsätt balsamvinäger och låt det stå och puttra 1 minut. Häll i vatten och en buljongtärning. Låt såsen sjuda på svag medelvärme i 10 minuter. Red såsen med lite maizena utrört i vatten. Halvera champinjonerna, strimla bacon och silverlök och stek sedan bacon i stekpannan, tillsätt lök och svamp tillsammans med olivolja och stek 2-3 minuter. Lägg i de tinade haricots vertsen och stek ytterligare en minut. Stek lövbiff på hög värme i lite olivolja, ca 30 sekunder per sida. Krydda med salt och peppar. Servera med bulgur, baconfräs och balsamicoskyn.

Vin till maten: Ett vin som är mycket fruktigt i smaken med rostad fatkaraktär, inslag av skogsbär, choklad, plommon och vanilj. Den har artikelnummer 6577 på systembolaget och kostar 74 kronor, ett bra vardagsvin.

Easy AdSense by Unreal