Hotellweekend i Gävle

För att piffa upp vardagen åker vi till Gävle över helgen, bor på Clarion hotell och åker till Sandviken och badar på Parkbadet. Första kvällen kommer vi upp sen och äter i hotellets restaurang Brasserie Absint.

Jag tycker att allt som finns i menyn verkar jättegott, men väljer till slut en hamburgare utan dess like – The American Style med en egen liten twist: bacon och cheddarost, pommes frites, coleslaw, saltgurka, barbequemajonnäs och lökringar, som det står i menyn. Makens stora son väljer en likadan men minsta sonen beställer pannkakor. Maken går på köttbullarna.

 

Hotellet ligger mycket centralt vid torget där det finns både affärer, restaruranger och biodraf. Likaså ligger det nära tågstationen och Gävles fina grönskande park, Boulougneskogen. Vi har ett fyrbäddsrum, där man med ett enkelt handtag kan fälla ut en våningssäng från väggen, vilket passar perfekt för oss.

Andra kvällen äter vi på Helt Enkelt, då jag har bott i Gävle tidigare så är det en bekant restaurang och vi möts av både god mat och trevlig service, det är mycket folk och vi får vänta ca tio minuter i baren innan vi får ett bord.

Det som egentligen är mest spännande med vistelsen är till frukost när allt surr av många människor som pratar med varandra övergår till viskningar då det visar sig att vi bor på samma hotell som Martin Eriksson, eller E-type – som har haft en spelning i Gävle kvällen innan.

Easy AdSense by Unreal