Häringe Slott

häringe18För lite sen deltog vi ett event som heter Spring Run East. Ett bilrelaterat äventyr som arrangeras av von Braun. Där flera bilintresserade träffas och gemensamt åker mot en bestämd destination för att umgås och prata bilar. Vi började på morgonen med kaffe och smörgås i Drottningholm och åkte sedan ner till Restaurang Sjöboden på Ankarudden, Torö. För att sedan rulla vidare till Häringeslott, där vi efter välkomstskål och middag sov över på slottet. Några valde dock att åka hem efter middag, det är lite fritt att välja som man vill.

Vi hade dessvärre inte vädret med oss under dagen, men trevligt sällskap och god mat gör mycket. Under dagen fick många bilentusiaster, utöver dem som åkte med, se fantastiska bilar. Det som värmde mest är barnfamiljen med tre killar i blandade åldrar som kom ut från slottet efter en spökvandring och vill att de ska skynda sig för att hinna fotografera bilen.

– ”om du väntar lite till så kommer det ytterligare 20 bilar”
-”skojar du!”

Det var så fantastiskt att se hur de räknar upp alla märken, kunde saker om bilarna och vad som skiljde dem åt. Det var nog inte det som de hade räknat med att få se när de bokade dagens spökvandring, men definitivt det som var bäst med dagen.

häringe16 häringe19

 

 

 

 

 

När vi kom till slottet, checkade vi in och passade på att ta en kopp te eller kaffe, mousserande eller något annat i väntan på välkomstdrinken.

häringe15 häringe14 Bara omgivningarna och de olika detaljer som finns på slottet gör det värt att bara spendera tid, och bara vara. Spännande historier, tavlor och fantastiska ljuskronor. Till middagen hade vi sedan fått ett privat rum för oss ca 40 personer som skulle äta. Där de totalt möblerat om för att vi skulle då sitta vid samma bord.

häringe13Maten var förbeställd och det fanns till det möjlighet att köpa ett vinpaket som var utprövat till den mat som skulle serveras. Barnen hade även de en trerätters. Så arrangemanget från Häringeslotts sida var verkligen tilltänkt.

 

 

 

häringe7häringe6

 

 

 

 

 

häringe3häringe2

 

 

 

 

 

häringe5

häringe4

 

 

 

 

 

 

Barnens mat fick jag bara bild på förrätt och varmrätt, men de fick glass med chokladsås till efterrätt.

Adress: c/o Häringe Slott, 137 91 Västerhaninge. Det är hela adressen. Har man ett eget slott med stora ägor så behöver man ingen gatuadress. Ägorna börjar vid Gamla Nynäsvägen, väg 73 och det är skyltat från vägen.

Kontaktuppgifter:

  • +46 08 – 504 204 40
  • info@haringeslott.se

 

Easy AdSense by Unreal