Helg i Norrköping

Ibland behöver man verkligen en ”get-away” en lugn och skön helg med god mat. Jag och en vännina åkte därför till Norrköping, som är en mycket trevlig stad, men också för att den geografiskt ligger mitt emellan våra hem.

Vi hade bokat in oss på Elite Hotel, som ligger med några minuters promenadväg från både tågstation och busstation och på Storgatans ena ände så man har shopping och restauranger alldeles utanför. Vi har fått ett rum som vätter ut mot torget. Rummet vi får är riktigt trevligt, en stor härlig dubbelsäng och en teve som man kan snurra runt och antingen ligga i sängen och titta eller i fotöljerna som är placerade vid fönstret.

Lunchen äter vi på Bagarstugan och passar sedan på att strosa runt lite på stan. Bagarstugan är ett rekommenderat lunch/fikaställe där man även kan köpa bröd från bageriet. Jag tycker att de har ett brett utbud av mat och det blir lite svårt att välja då allt verkar jättegott.

Vi väljer toast och en kycklingsallad och det smakar lika gott båda två. Till maten får vi ett underbart surdegsbröd som man kan välja om man vill doppa i olja, ha smör på eller bara äta som det är.

 

 

 

  

 

Det går att sitta både utomhus eller inomhus, vi väljer det senare och upptäcker att man kan sitta avskilt fast man sitter i matsalen, då gardiner och blommor på ett trevligt sätt skiljer borden från varandra.

Dagen fortsätter och vi återvänder med shoppingkassar och ben som har traskat långt. Middagen äter vi därför på en närliggande Thai-restaurang.

Vi väljer att dela på en förrätt med vårrullar och sen blir det både nudlar med kyckling och räkor med grönsaker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har otur och får in vårrullar som inte är riktigt varma igenom, men det är snabbt åtgärdat och vi får in nya.

Efter maten drar vi oss tillbaka och tittar på film på rummet, vi tänker först att vi ska titta på en film i det utbud som finns på hotellet, men efter tre försök och vi även får dessa tre på vår rumsnota – så ger vi upp och tittar på en film på en medhavd dator istället.

Frukosten är väl det som vi båda ser mest fram emot och det är definitivt inte till besvikelse. Det finns både varmt och kallt, flera olika sorters bröd och pålägg. Kaffe kan man välja själv vad man vill ha i en maskin, likaså olika juicer. Det jag gillar bäst är den färska frukten; jordgubbar, melon av olika sort och ananas.

Easy AdSense by Unreal