Köttfärsgratäng (smalmat)

En allt-i-ett-rätt med köttfärs och potatis, ypperligt när man kommer hem efter jobbet att ha förberett och bara ställa in i ugnen. Den här rätten har enligt gamla viktväktarsystemet med points ett värde av 6,5 points per person. Till maten serverar jag en sallad.

400 g nötfärs, mager
1 gul lök
½ msk margarin
1 krm mald svartpeppar
2 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 tsk soja, kinesisk
1 tsk salt
2½ dl vatten
8-10 medelstora potatisar
3 tomater
1 dl riven ost, max 17 %
1 msk oregano

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Stek köttfärs och lök i en stekpanna och tillsätt kryddor, tomatpuré, salt, soja och vatten. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Bred ut skivorna i en smord ugnssäker form. Bred ut köttfärsen över potatisen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över oregano och ost. Grädda gratängen på nedersta falsen i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk. Servera med en sallad.

Easy AdSense by Unreal