Köttbullar med enbär och porter

IMG_5029Vi tänker att vi ska varierar köttbullarna till jul och har därför testat det här receptet från ica.se som innehåller både enbär och porter. I hopp om att finna en god favorit som passar alla.Jag använder mig av färsk timjan, då vi har landet fullt, men man kan även använda torkad timjan.

500 g blandfärsIMG_5019
½ dl ströbröd
1 dl porter
½ dl vispgrädde
½ gul lök
1 msk enbär
½ tsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
smör till stekning

Blanda ströbröd, porter och grädde. Låt stå 10 minuter. Skala och finhacka löken. Finhacka enbären. Fräs lök, enbär och timjan i smör i en stekpanna. Rör IMG_5020ner fräset i bunken tillsammans med färs. Krydda med salt och peppar. Arbeta samman smeten väl. Provstek lite färs och smaka ev av med mer salt och peppar. Forma färsen till små köttbullar. Det går lättast med blöta händer. Stek köttbullarna runt om i smör ca 5 minuter på medelvärme.

IMG_5023

Easy AdSense by Unreal