Pestosill

pestoÅrets sill hemma hos oss är pestoinspirerad med basilika och parmesan. Här kan man om man vill även mixa med lite pinjenötter men vi undviker dem ur allergisynpunkt. Det bästa med att göra olika varianter på sill också är ju att det går så snabbt. Vi brukar ha våra vanliga favoriter till jul (vanlig inlagd, senapssill och skärgårdssill) sen brukar vi även testa en ny variant varje år – i år blev det denna. För att alla ska kunna äta den har vi även valt att göra den laktosfri.

1 kruka basilikapesto2
1 dl färskriven parmesan
1 vitlöksklyfta
4 msk av god olivolja
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 brk fem minuters sill

Plocka av bladen från basilikan, riv osten och kör sedan basilika, ost, vitlök och olja i mixer eller hacka fint. Blanda med gräddfil och majonnäs. Skär sillen i bitar och låt den rinna av. Vänd sedan ner allt i blandningen. Låt den stå och dra till sig av alla goda smaker i ett par timmar eller gärna över natten. perfekt med den här är ju att den fungerar både till jul som till midsommar.

pesto1

Easy AdSense by Unreal