Mexikanska enchilladas (smalmat)

Vegetariska enchilladas med mexikanska kryddor. Men även en rätt som går att kombinera i all oändlighet efter tycke och smak. vill man går det bra att förbereda och göra grönsaksröran i förväg, men då behöver du ha dem lite längre i ugnen för att det ska bli genomvarmt.

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 msk olja
500 g krossade tomater
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 tsk spiskummin
380 g kidneybönor
8 små tortillabröd
2 dl riven ost
1½ dl gräddfil

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och tärna den. Fräs allt i lite olja och rör sedan ner tomaterna och krydda med salt, cayennepeppar och spiskummin. Låt koka ca 10 minuter. Skölj bönorna och låt dem rinna av, blanda ner dem i tomatröran. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 minuter. Servera med gräddfil.

Easy AdSense by Unreal