Halloweenpumpan

I har vi köpt en pumpa för första gången. Vi tänker inte fira Halloween med bus eller godis men vi väljer att göra en liten enklare firande för barnens skull där vi har ätit ”håriga korvar” till lunch och nu gör en pumpa. Det fanns inte så många pumpor att välja på när vi köpte den, men målet var ändå att bara köpa en ganska liten så vi är nöjda med vår 3 kilos klump. Det är ändå viktigare att den står ordentligt om man ska ha ljus i den.

Vi börjar med att tvätta av den med vatten. Ritar upp vårt glada halloweenansikte med en svart tuschpenna. De eventuella färgkanterna som blir kvar när man skurit ut ögon, näsa och mun går enkelt att bara torka av. Det är bra att ha en mall när du sen ska börja skära ut de olika delarna i ansiktet om man ska göra lite avancerade delar. Därefter skar vi ut en lock, antingen skär man som vi gjorde då vi gjorde ett taggigt lock, annars måste man skära och se till att hålla kniven vågrätt. Blir locket för litet, eller snett kan det ramla ner i pumpan!

Gröp sen ur köttet med skeden. Först kommer lite kärnor, sen köttet och i botten den stora massan av kärnor. Lägg kött o kärnor i en skål.

Såga sedan försiktigt ur/skär ut de olika delarna. När du gör munnen är det bra att göra små mindre bitar, för då kan du vända på kniven och använda baksidan och ”banka” in bitarna i den urgröpta pumpan så att de ramlar in, på så sätt får du fina kanter. Fortsätt och skär ut varje del.

Vi väljer att sätta ett gravljus i pumpan, men det går bra med andra ljus också.

Easy AdSense by Unreal