Amerikanska pannkakor

I egen ”Halloween-anda” börjar vi morgonen med amerikanska pannkakor med blåbärssylt och sirap. De här pannkakorna är superlätta att göra, det går fort och passar till en lyxig frukost. Bakpulvret gör att de jäser i pannan och blir lite tjockare än vanliga pannkakor. Det här tror jag definitivt att vi kommer och göra igen, men då hoppas jag att vi har hunnit köpa en ny plättlagg så det går att grädda flera samtidigt på ett enkelt sätt.

2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk (3%)
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
florsocker att pudra över

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet. Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med sirap och sylt.

En äkta amerikansk pannkaka serveras med färska bär och lönnsirap, men när vi inte hade lönnsirap hemma använde vi, med mycket gott resultat, vanlig ljus sirap.

Easy AdSense by Unreal