Mörk filmjölkslimpa (bikarbonat)

Det här är ett enkelt ”rör-ihop-bröd” som man lätt an byta ut ingredienser och ta av det man har hemma. Nu när jag gör så blandar jag pumpafrön, solrosfrön och så har jag även i lite skalade sesamfrön. Jag har även testat att ha både russin och lingonsylt i för att bryta av och även det passar mycket bra.

Till 1 bröd

3 1/2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl pumpa- eller solrosfrön
1/2 dl linfrön
5 dl filmjölk, lätt ev låglaktos
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 dl mörk sirap

Jag börjar med att sätta ugnen på 175°. Därefter klär jag en form med smörpapper. När det gäller brödet, blandar jag först ihop mjölsorterna, pumpa- och/eller linfrön. Filmjölk, bikarbonat, salt och sirap rör jag ihop för att sedan blanda allt. Häll i brödformen och grädda längst ner i ugnen i ca. 1 1/2 tim. Håll lite koll mot slutet om du behöver täcka med folie så den inte får för mycket färg mot slutet. Stjälp upp på ett galler och låt svalna.

Easy AdSense by Unreal