Fläskfilégryta med bacon och svamp

Idag gör vi en fläskfilégryta. Även om det hade varit trevligt att grilla den så har vi vädret lite emot oss, och vi grillade korv till lunch därför väljer jag att steka fläskfilén och tillsätter sedan bacon, svamp och lök. I såsen har jag balsamvinäger för att få en lite rundare smak på den. en kombination som passar perfekt till baconet. Jag tycker det är bra att använda bacon i grytor, det ger en naturlig sälta och en bra smak. Jag tycker att det här är en gryta som passar både till vardags eller till helgmaten.

550-600 g fläskfilé
1 pkt bacon
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
5-6 färska champinjoner
svartpeppar
vatten
1 buljongtärning
2 msk redning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk balsamvinäger

Till grytan passar det med både ris, potatis eller pasta.

Jag börjar med att ta bort eventuellt fett och senor från fläskfilén och skär köttet i centimetertjocka strimlor. Köttet steker jag med lite svartpeppar i smör i en gjutjärnspanna. När köttet är brynt runt om fyller jag på med lite vatten och lägger i en buljongtärning och låter det få stå och småkoka ca 15 minuter. Under tiden sätter jag på pasta vatten. Vi har valt att äta Barilla tagliatelle till, eller bandspaghetti som det även kallas. Jag klipper baconet i småbitar och steker det tillsammans med lök, pressad vitlök och champinjonerna som också är skurna i små bitar. När vattnet i köttet nästan försvunnit, blandar jag i bacon, lök och svampblandningen, häller på matlagningsgrädde, balsamvinäger och redning. (Jag tycker att det är enklast att använda den varianten som man kan hälla direkt i kokande vätska utan att behöva reda ut den i kall vätska innan). Jag låter sedan allt bli varmt och väntar på att pastan ska bli färdig. Jättegott!

Vin till maten? Jag tycker att det passar med ett vin som är lite medelfyllig, antingen skulle jag välja ett chiantivin eller en av våra favoriter, Corvina Veronese.

Easy AdSense by Unreal