Stekt fläsk med löksås (LCHF)

fläskFläsk med löksås, en av mina favoriter. Enkelt att göra! Här äter vi den tillsammans med lite stekt vitkål för att den ska anpassas till vår LCHF. För att det inte ska bli för lite sås, har jag även passat på att dubbla receptet på sås. Äter man inte LCHF, kan man servera kokt potatis till istället för vitkålen,eller varför inte äta fläsket och såsen som de är. Gott att servera till är lite lingon, lingonsylt eller varför inte steka äppelbitar till, (äpplen om man inte äter LCHF).

1 stor lökfläsk2
smör
salt
peppar
3 dl grädde>
sidfläsk
vitkål
ev. lingon

Skiva löken så tunn som du vill ha den, jag använde mandolinen för att få lika tjocka skivor. Stek dem i lite smör utan att de tar färg i ca 5 minuter. Salta och peppra. Häll på grädde och låt sedan löken puttra på lite låg värme i ca 20 minuter. Det kan behövas lite mer grädde om såsen blir för tjock, häll på lite i taget. Under tiden steker jag vifläsk1tkålen i lite smör i en annan stekpanna och sidfläsket, som jag lagt ut på bakplåtspapper kör jag i ugnen på 200 grader ca 20-25 minuter på dem också.

fläsk3

Easy AdSense by Unreal