Stekt fläskfilé med pepparsås

Vi är på semester, har en hyrd lägenhet och har inte alla ingredienser vi brukar ha i köket, inte heller alla verktyg så då gör vi det enkelt och skär fläskfilé i centimetertjocka skivor, steker dem i lite smör i stekpannan. Till det serverar vi bulgur och knorr´s 3 pepparsås och lite majs.

Vill man göra såsen själv, rekommenderar jag det här receptet; alternativ kan man byta ut och bara ta en pepparsort.

2 msk rosépeppar
2 msk grönpeppar
2 msk svartpeppar
4 st schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpure
2 msk vetemjöl
4 msk kalvfond och 3 dl vatten eller 3 dl flytande kalvfond så använd det istället
1 tsk socker
1,5 dl grädde
1 dl rött vin
1 msk dijonsenap
1 msk soja
2 krm salt

Så här lagar du Pepparsås:

Mortla eller krossa pepparkornen fint. Hacka schalottenlöken  fint. Värm en stekpanna och fräs löken i smöret någon minut under omrörning utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuren och pepparkornen. Låt dem steka med någon minut till. Blanda i vetemjöl och fräs ytterligare.  Häll på vatten samt kalvfond och låt koka ihop. Avsluta med att hälla på grädde, socker, rött vin, soja samt dijonsenap. Koka ihop och smaka av pepparsåsen med lite  salt.

Easy AdSense by Unreal