Grahamsbullar

Det här är ett lite mörkare bröd som går fort att göra då jag bara gör längder och sedan skär bitar som jag lägger direkt på plåten. Det är samtidigt också lite roligt att bröden ser annorlunda ut mot vad bröd brukar göra.

 

 

½ pkt jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl vetekli
1 liter grahamsmjöl
3 dl vetemjöl

pensling:
vatten
vetekli

Jag börjar med att smula jästen i en bunke. Smälter smöret och häller sen på mjölk i kastrullen och låter det blir fingervarmt. Därefter använder jag vätskan till att röra ut jästen. Jag tillsätter sedan salt, vetekli och grahamsmjöl tillsammans med hälften av vetemjölet och arbetar ihop degen. Därefter ställer jag den för att jäsa under en bakduk i ca 30 minuter. När degen är färdigjäst tar jag resten av vetemjölet och arbetar in det på bordet, gör två längder och skär sedan degen i bitar som jag lägger direkt upp på plåten, man kan antingen ställa dem på högkant eller lägga dem ner som jag gjorde. Jäs ytterligare 30 minuter och pensla dem sedan med lite vatten och strö på lite vetekli. Grädda mitt i ugnen, 250 grader i 8 minuter.

Easy AdSense by Unreal