Broccolipaj med bacon och fetaost

Jag tycker det är skönt att göra paj någon gång ibland, det är så enkelt att ha i frysen och ta fram portionsbitar till lunch, eller om man snabbt behöver ordna middag innan man ska iväg. Det bästa med paj är nog att man kan ta vad man har hemma vilket innebär att man också kan göra så att alla får sin favorit.

 

125 g margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

2 buketter broccoli
1 pkt fetaost
1 rödlök
1 tomat
1 paket bacon
creme fraiche
nymald svartpeppar
riven ost

Jag börjar med att blanda mjöl och smör, och när jag har en grynig massa tillsätter jag vatten. Jag trycker ut degen i en pajform och låter den stå kallt medan jag förbereder de ingredienser jag har i pajen. Broccolin skär jag ut i buketter och kokar, fetaosten tärnar jag och löken och tomaten skär jag i tunna skivor. Baconet delar jag i tre delar.

Jag börjar med att sätta ugnen på 200 grader och förgräddar degen ca 10 minuter. Sen fyller jag den med broccoli, fetaost, lökringar, tomatskivor och jag avslutar med att lägga ut baconskivor. Jag väljer att inte göra en äggstanning till pajen då den ändå blir saftig av broccolin. Jag tar istället creme fraiche som jag ringlar runt innan jag lägger ett lager med riven ost och tar ett par varv med pepparkvarnen. Pajen gräddar jag i ca 20 minuter.

Easy AdSense by Unreal