Enkel äppelpaj med kanel

Jag brukar göra en paj lite då och då av det jag har hemma. Idag blev det en enkel äppelpaj med smuldeg.
Det här är en enklare variation av smuldeg där jag bara blandat mjöl, smör och socker för att bara lägga på äpplen som jag har strött socker och kanel på. Vill man kan man byta ut en del av mjölet mot havregryn, till en grövre sort, byta ut socker mot farinsocker eller sirap och även byta ut äpplena mot valfri frukt eller bär. Man kan helt enkelt göra lite som man vill.

2½ dl mjöl
100 g margarin
ca 4 äpplen
1 dl socker
1 msk kanel

vaniljsås eller grädde till

Värm ugnen till 225 grader, blanda ingredienserna till smuldegen och smörj en form med margarin. Tärna eller skiva äpplena tunt och lägg dem i botten av formen. Jag la dem i en ring även om det inte syns när man har smuldegen på så känns det i alla fall lite trevligt att göra pajen vacker. Därefter fortsätter jag med att strö kanel och socker ovanpå. Häll på degen du blandat och låt stå i ugnen i ca 25 minuter. Servera med massor av vaniljsås!

Easy AdSense by Unreal