Parmesanrostad blomkål

blomIdag grillar vi t-bone och till det passar jag på att göra en parmesanpanerad blomkål. Ett perfekt tillbehör som passar till många olika saker, men även att kunna äta som den är.  Här lägger jag bara bukettterna på en plåt, lägger det tillsammans med hela vitlöksklyftor (oskalade) och skivad lök, kryddar och häller på lite olivolja. När det är tio minuter kvar på tiden i ugnen, så strör jag riven parmesan över. Det här kommer vi definitivt att göra fler gånger, och äta till både kött och fisk. Perfekt att det tar nästan lika lång tid att förbereda som det gör att grilla köttet. Här kan man också förbereda så det bara är att ställa in plåten i ugnen.

 

 

1 blomkålshuvudblom3
1 gul lök, skivad
färsk timjan
5 vitlöksklyftor med skal
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
1–2 dl färskriven parmesan

Skär blomkålen i små buketter. Sprid ut på en plåt klädd med bakplåtsplapper. Strö över lök, timjankvistar, vitlöksklyftor, peppar och salt. Ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter eller tills blomkålen nästan mjuknat. Rör om då och då under tiden. Strö över parmesan och ställ in i ugnen ytterligare 10–12 minuter eller tills blomkålen är helt mjuk.

blom2blom1

Easy AdSense by Unreal