Carpaccio på oxfilé

Det här är sambons favorit, och det är mycket enkelt att göra det lite festligt hemma. Carpaccio går även att göra både på fisk – varför inte en tonfiskcarpaccio, eller exempelvis att göra helt vegetarisk och göra en rödbetscarpaccio. Jag börjar med att frysa oxfilén några dagar innan, för att den sedan ska gå lättare att skära i tunna skivor. Likaså tar jag bort pinjenötterna p.g.a nötallergi i hans portion (men låter de stå kvar i receptet och rostar några till mig själv vid sidan om).

ca 200 gram oxfilé
ruccolasallad
pinjenötter
parmesanost
olivolja
flingsalt
grovmalen svartpeppar
1 citronklyfta/person

Frys oxfilén och skär den i tunna skivor – om skivorna blir för tjocka kan man platta ut dom med en kötthammare. (Rosta pinjenötterna i en torr och het panna- skaka eller rör om så att de blir jämt rostade). Lägg ut filén på två tallrikar. Ringla över olja (inte för lite). Strö över (rostade pinjenötter,) grovt hyvlad parmesanost, ruccolablad, salt och peppar. Glöm inte citronklyftan.

Easy AdSense by Unreal