Päronmarmelad

Vi försöker ta vara på vad som finns i trädgården, eller om vi får frukt eller bär. Det här är en enkel marmelad och vi har den här gången använd syltsocker. Jag tycker att det är roligt att visa barnen att det vi har i trädgården blir både sylt, saft, gelé och som här marmelad. Under sommaren brukar har vi mycket rabarber som vi också tar vara på och gör kräm och paj.

1½ kg päron
1 st citron
1 msk  riven färsk ingefära
4 dl  syltsocker

Skala och kärna ur päronen. Dela dem i bitar, lägg i en kastrull och pressa över citronen. Låt koka på svag värme utan lock i 30 minuter. (Om du har fast sort av päronen koka lite till). Rör ner ingefära och syltsocker. Koka häftigt i 2-5 minuter. Ta kastrullen från plattan och låt stå i 5 minuter. Häll upp i rena burkar.

Jag har sparat lite barnmatsburkar sen barnen var små och har små burkar som jag tidigare köpt marmelad i och använder dem för att det inte ska bli så stora burkar.

Easy AdSense by Unreal