Vindruvsmarmelad

IMG_5227Marmelad gjord på vindruvor, där du kan använda både gröna eller blå druvor. Vi hade gröna hemma och där ett halvt kilo var kärnfria och resten av en annan sort där jag fick dela och kärna ur druvorna. Jag väljer att bara dela druvorna, men vill du inte ha bitar i kan du mixa dem istället. Det är lite tidskrävande att göra det, så rekommenderat är ju att köpa kärnfria direkt så har du besparat dig lite tid.

1 kg (urkärnade) vindruvorIMG_5222
1-2 citroner
2 bitar kanelstång
1 kg syltsocker (om druvorna är söta kan man ta mindre)

Skär eller mixa druvorna till mindre bitar. Skiva citronen tunt och ta bort alla kärnorna. Blanda allt i en gryta och låt koka upp och sedan koka i 5 min. Låt stå i 15 minuter innan du häller upp marmeladen på varma burkar. Jag plockar ur citron och kanelstänger innan jag fyller dem på burkarna men du kan lika gärna låta dem vara kvar. Då vi generellt försöker tillsätta mindre socker, väljer jag direkt att minska socker mängden utan att smaka på druvorna.

 

IMG_5226 IMG_5224

Easy AdSense by Unreal