Oslo – Grand Hotel

IMG_3330Vi rullar vidare på vår bröllopsdagsresa och nästa stopp är Oslo, där vi har bokat in oss två nätter på Grand Hotel. Här har celebriteter som Barack Obama bott i samband med att han tog emot Alfred Nobels fredspris, Beyonce och så nu vi. Gran hotel är ett lyxigt fullservicehotell, det finns personal överallt, bär väskor, öppnar dörrar, serverar och ger service. Det är mycket centralt beläget på Oslos berömda huvudgata Karl Johan, mellan Stortinget och Slottet, med gångavstånd till shopping, kultur och sevärdheter. Hotellet öppnade 1874 och är ett av de mest traditionsrika hotellen i Norge.

Vi lyxar till det och bokar en juniorsvit, det charmiga med dessa när man tittar på hemsidan är att den ena är inte den andre lik, så det är lite spännande när vi får nycklarna (efter att först fått hjälp att parkera bilen, väskorna burna etc). Rummet vi får är rymligt och går i grönt och vitt.

IMG_3295IMG_3297

 

 

 

 

 

 

Vi IMG_3303hinner knappt in på rummet innan det knackar på dörren och vi får ett stort fruktfat i cellofan, mycket trevligt. Vad som sen är ännu trevligare är att vi upptäcker att teven är trasig, eller det i sig är ju inte trevligt. Men då personalen vid flera tillfällen försökt byta den utan att det fungerar så blir vi till slut erbjudna att byta rum – och så blir det – uppgraderade till en svit, större en den som Obama hade känner vi oss verkligen som kungligheter. Det var nästan som en andaktsstund när vi gick från rum till rum och storslaget stönade åhh, åhh, titta! Vi hade hamnade i Operasviten 85 kvadrat, fransk balkong med vy över hela Karl Johan. Två rum, badrum och en separat toalett och ett dressingroom!

IMG_3325IMG_3326

 

 

 

 

 

 

Här hänger klänningar på väggen från tidigare föreställningar, noter och skor. Här finns ett litet vardagsrum där man kan ta emot representation, ett skrivbord, en liten sittgrupp, teve och minibar. Vi har även en kaffemaskin där man kan själv välja sitt kaffe med kapslar.

IMG_3334Badrummet sedan har dubbla handfat, toalett, bidé, dusch och badkar. Ett stort och rymligt rum som är större än badrum och rum tillsammans på föregående natts boende. Här finns allt utom tandborste i form av miniflaskor schampoo, balsam, duschtvål och lotion. Här finns manikyrset, rakhyvel, tvålar och tops etc.

IMG_3340Vi har även fått choklad som ligger i en fin ask på sängen. När vi sedan är ute och äter har de varit och bäddat upp sängarna så det bara är att krypa ner. Det finns även en liten lapp där det står nästkommande dags väderprognos för att man lättare ska kunna planera morgonen. Här är det verkligen service överallt, vart man än vänder sig. Vanligtvis brukar jag kunna fotografera över allt utan att tycka det är pinsamt eller konstigt, men i frukostmatsalen kändes det orätt att ta kort. Tallriken är ok.

IMG_3346IMG_3348

 

 

 

 

 

 

Här finns verkligen allt man kan tänka sig och till och med en kock som står och gör omeletter och steker ägg efter beställning. Det är nästan lika mycket personal som gäster, som fyller på kaffe, plockar och fyller på buffén.

IMG_3319IMG_3306

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Easy AdSense by Unreal