En ny stekpanna – test för Smartson

 

Jag fick ett mail från Smartson om att jag har blivit utvald att få testa en ny stekpanna. En Hackman Rotisser Stekpanna 28 cm, där jag ska testlaga olika sorters mat och sedan berätta om hur jag upplever stekpannan fungerar.

2012-04-11 Jag är en sån person som har olika pannor för olika ändamål så jag hoppas att det här är en stekpanna som jag kan använda till i stort sett all form av matlagning. Stekpannan budades hem, nästan i samma sekund som jag fick mail om att jag hade blivit utvald som testpilot och det blev stor uppståndelse bland barnen som tålmodigt fick vänta till mamma kom hem från jobbet och själv skulle få öppna paketet. (Att sedan budet frågade efter grannens adress… men sen kom på att det faktiskt var hem till oss och kom med en stor kartong imponerade). 

Det var stora ögon när paketet öppnades, den klassiska unwrapping-känslan som i många fall betyder lika mycket som gåvan, tanken och sedan därefter innehållet. Men de var väl inte lika lyckliga som jag över att den innehöll stekpannan, men delade ändå min glädje och kommenterade ”Nu kan du fortsätta att laga god mat”.

2012-04-13 Invigningen av pannan blev pannkakor, nästan det ultimata testet – kommer det att fastna? Men det kan jag garantera att det gjorde det verkligen inte. Men man kan tyvärr inte med pannans raka kanter kasta upp och vända pannkakan i luften. Vilket jag i och för sig inte har tid med när jag steker pannkakor till hela familjen, men när jag ändå kan det med den andra pannan så ville jag testa om det var möjligt även med denna. Det enda jag kan tänkas kommentera annars att den blev varm i handtaget, närmast pannan – men det är ju heller inte där man ska hålla i pannan när man använder den.

2012-04-15 Nästa användning av den nya stekpannan blir en Pasta Umberto där jag samtidigt testar Findus grönsaker perfekt till Pastan (också via smartson). Där jag först fräser lite vitlök, häller på fond, vatten och grädde och sedan låter grönsakerna sjuda några minuter. Koka pasta och steker choritzo gör jag bredvid, men sedan häller jag över pasta bland grönsakerna och även choritzon. Då stekpannan är hög fungerar det utmärkt att blanda allt där i och sedan bara ställa fram hela pannan på bordet.

 

Easy AdSense by Unreal