Skinkomelett

Vi har en liten bit kvar av julskinkan, så jag passar på att göra en frukostomelett när det idag blir en lite senare frukost än vanligt – en liten brunch då det nästan är närmare lunch än frukost. Det här är ett perfekt sätt att rensa kylskåpet då man kan blanda det man har hemma, tycker om eller vill ha. Den här räcker till två personer, eller till en om man äter det som lunch.

4 ägg
4 msk mjölk
1 krm salt
½ krm vitpeppar
1 tsk smör
75 g strimlad rökt skinka eller kassler
5 soltorkade tomater i strimlor/1 tomat i bitar
½ rödlök, finhackad

Börja med att vispa äggen lätt med mjölk, salt och peppar i en bunke. Lättbryn smöret i en stekpanna, fräs lök, skink- och tomatstrimlor, använder du färsk tomat brukar jag steka skinka och lök först och sedan tatomaterna mot slutet. Häll äggsmeten över och dra sakta med stekspaden genom smeten tills den börjar stanna. Vik ena hälften över den andra i pannan, dra pannan av värmen och låt omeletten bli färdig på eftervärmen i pannan, 2–3 minuter. Stjälp omeletten på ett fat, dela den och servera.

Jag tycker att även om jag är van vid att göra omeletter efter att ha jobbat på både café och i restaurangkök där det fanns med på menyn, så är händer det ibland att man har för mycket fyllning, fel temperatur på pannan eller helt enkelt har valt fel stekpanna – det går inte att hålla ihop den när man ska vända på den. Så får du inte ihop det – oroa dig inte, det kan hända även den som gjort det ”professionellt”.

Easy AdSense by Unreal