Scandic Victoria Tower, Kista

Fredag kväll och vi har bokat bord i hotellrestaurang på entréplan i nya Scandic Victoria Tower. Restaurangen har plats för 250 gäster. Här serveras frukost, dagens lunch och på kvällen kan du beställa från à la carte menyn. i stort sätt skulle man kunna säga att det är Kista Mässans närmaste restaurang förutom de inne i Mässan.  

I sällskapet beställer vi in fyra olika rätter, med minsta sonens pannkakor inräknade. Älg, pepparbiff och rödbetor och alla var lika nöjda med sitt val av mat. Portionerna var lagom stora och priset rimligt för de färska råvarorna som används. Jag gillar det öppna i köket så man ser vad som händer, men tycker att själva matsalen är för trång för ändamålet restaurang – vi har tur som fått ett bord vid ett fönster i ett hörn och har därmed inte allt för många andra gäster precis vid vårt bord.

 

 

 

 

 

 

Matsalen är fullbokad ikväll men vi får ändå mat i rimlig tid och barnens mat kommer ut relativt omgående så de inte behöver vänta över huvudtaget. Men genom hela måltiden gapar bröd/salladstallriken tom – och den önskade brödbiten medan vi inväntade mat uteblev. Dock blev vi istället bjudna på kaffet efter maten som kompensation. Vi kan dock definitivt tänka oss att gå tillbaka och äta på Victoria Tower, då det ligger inom gångavstånd hemifrån oss.

Obs! Bilden på tornet är hämtad från Victoria Towers sida på Facebook.

Högst upp i tornet har de en bar, suverän utsikt. Vi var tyvärr där på kvällen, så det var svårt att ta en bra bild, men någonstans i myllret (bild t.v) så är vårt hus med.

 

 

 

Vin till maten? Vi beställer in en flaska Masi – Campofiorin, nummer 5123 på systembolaget där de även beskriver vinet; Kryddigt, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, örter, tobak, kanel och mörk choklad. På systembolaget kostar vinet endast 59 kronor.

Easy AdSense by Unreal