Hallon i gelé

Vi har middagsgäster och jag testar att göra en lite enklare efterrätt som inte är så mastig, då vi både ätit grillad oxfilé, lamm och korvar med sallad till och har gjort ett vitlöksbröd på Focaccia till. Första gången jag åt den här efterrätten var hemma hos min faster, då serverades den till kaffet på eftermiddagen, så det går att ha den både som dessert och fikatillbehör.

250-300 g hallon
2 dl gelésocker
3 dl vatten

Jag börjar att hälla hallonen i en form, jag väljer att göra det i en hjärtformad skål, för att det ska se trevligt ut. Sen kokar jag upp vatten och gelésocker och slår det över bären. Låter allt stå och svalna försiktigt innan jag sedan ställer den i kylen tills det är dags att äta den. En del gör det här på ”hallonsaft” men jag tycker att det är trevligare att man har bären kvar. Det här är också ett bra sätt att lägga frukt på en tårta för att sedan slå över gelén för att ”lägga ett lock på”.

Det går att göra den med gelatinblad eller liknande men jag tycker att det är lättast att göra det på gelésocker och gör det helst så.

Easy AdSense by Unreal