Enkel cheesecake

cheesecake1Snabb och enkel cheesecake som vem som helst kan göra. Den här går att variera med olika smaksättningar i kakan eller med olika toppingar. Man kan göra dom i vilka formar eller glas eller ringar som helst. En favorit är att ha mjuk citrongelé ovanpå. Då kan det vara bra att frysa den lite först så att gelén lägger sig ovanpå. Den här räcker för ca 6 portioner. Botten består av digestivekex som man blandar med lite lite osaltat smör och trycker ut i botten på det man ska ha som form eller flera mindre formar.

digestivekexcheesecake2

osaltat smör
200 g Philadelphia
75 g socker
2 ägg
1 ½ gelatinblad
200 g vit choklad
150 g grädde

Blanda ihop philadelphia och socker och ta i lite ägg i taget. (annars kan smeten spricka).
Lägg gelantinblad i kallt vatten i ca 5-10 min. Smält gelatin och rör försiktigt ner det i smeten.
Smält den vita chokladen så den är varm när du känner på den, det ska var varm och inte bara ljummen. Vispa snabbt ner chokladen i smeten, allt ska vara blankt och slätt. Vispa grädde, den ska vara lätt vispad och blanda i smeten. Fyll upp i glas eller den form man vill ha kakan i och kyl ner den. Om man ska ha på gelé är det bra att frysa in kakan så att den är riktigt kall när gelén hälls på så att kakan inte smälter.

Easy AdSense by Unreal