Kycklinggryta

Kyckling är både gott och enkelt. Här gör jag en enkel kycklinggryta med bacon i. Jag tycker att det är toppen att ha med bacon i både kycklinggrytor och köttgrytor då det ger maten en god smak. Då bacon ibland tenderar att vara salt brukar jag inte salta maten mycket mer utan låter i så fall hellre var och en tillsätta mer salt vid bordet.

3-4 kycklingfiléer
1-2 klyfta vitlök
1-2 pkt bacon
cayennepeppar
paprikapulver
salt
peppar
2 msk tomatpuré
2-3 dl creme fraiche
1 grön paprika

Strimla kycklingen och stek den tillsammans med pressad vitlök tills kycklingen är nästan genomstekt. Lägg i klippt bacon, salta och peppra och krydda med cayennepepar och paprikapulver. Låt allt stå kvar en liten stund och steka. Lägg i tomatpurén, creme fraichen och tunt skivad paprika. Låt grytan stå och småputtra lite medan du väntar på att riset ska bli färdigt och du gör en sallad till. Jag brukar även ställa fram chilikvarnen till oss vuxna för att det ska ge lite extra piff på maten.

Easy AdSense by Unreal