Grillad fläskkarré

Förra veckan var det ett kanonerbjudande på fläskkarré på Ica Maxi, gorumetmörad fläskkarré i bit för 29,90 kr/kg. Perfekt att grilla eller göra ett långkok på. Vi hade tillagningen lite öppet men trotsade sedan regnet och grillade köttet som jag enkelt marinerade i grillolja och kryddade lite extra med grillkrydda. Då vi försöker använda oss av det vi har hemma så till serverade jag kokta morotsstavar, spaghetti och creme fraiche med vitlök och parmesan till.

Köttet skar jag i lagom tjocka skivor och la på ett ugnsfat med både grillolja och grillkrydda mellan och förberedde även genom att skala morötter och skära dem i stavar, ta fram pasta och göra i ordning grillen. När sedan barnen var hämtade på förskolan och maken på väg hem, tände jag grillen och gjorde klart det som skulle serveras till. Dukningen fick jag hjälp med då alla barn har varsin dag i veckan då de får hjälpa till att duka fram och ställa in i diskmaskinen efteråt.

Tips! Jag brukar ta tillvara på och frysa spaghetti som blir över och använda det till pastagratäng, men nu värmde jag istället den tinade spaghettin med lite flytande margarin och rapsolja.

Easy AdSense by Unreal