Chorizogryta med ris, couscous eller bulgur

Jättegod och enkel gryta med många smaker där de kryddade korvarna hjälper till att höja smaken. Jag brukar börja med att bara kolla över vad jag har hemma i grönsaksväg och sedan variera grytan. Det här är en gryta där jag bara brukar höfta och ta vad jag har hemma, därav inga proportioner på ingredienserna. Man tar mer eller mindre vad man har efter tycke och smak.

Chorizokorv eller annan kryddad korv
gul eller röd lök
paprika
purjolök
vitlök
creme fraiche, gärna smaksatt
chilisås
tomatpuré

ris, couscous eller bulgur att servera till.

Fräs paprika, lök, vitlök och purjo eller andra grönsaker om du har/vill ha det i en gryta tillsammans med delade korvbitar. Tillsätt creme fraiche, chilisås och/eller tomatpuré och låt allt stå och puttra en liten stund. Servera med ris, cous cous eller bulgur.

Tips! Blanda gärna och ha olika smak på korvarna. Sist jag gjorde hade jag tre olika sorters korv; chorizo, en gyroskorv med örter och smal varmkorv. Barnen tycker att det är jätteroligt att leta fram de olika korvsorterna.

Easy AdSense by Unreal