Comfort Eskilstuna, hotell Statt

Den första november 2010 öppnades Comfort Hotel i Eskilstuna och blev då ”Eskilstunas största och mest moderna hotell”. Hotellet ligger centralt beläget vid Eskilstunaån och erbjuder boende i 120 rymliga nyrenoverade rum, en generös ekologisk frukost, träning, konferensmöjlighet och senaste tekniken för att kunna arbeta eller koppla av. Det låter onekligen spännande, då det ersätter Quality Statthotell Eskilstuna som brann 25.e februari 2009 och har varit stängt sen dess.

Vi bodde på Comfort hotell precis efter nyöppningen men var inte helt nöjda med det som lovades på hemsidan och det som erbjöds när vi var där. Men vi lovade att vi skulle ge dem en ny chans. Tillfället blev nu i helgen då vi var bjudna på bröllop i stan och behövde någonstans att sova. Hotellet ligger på Hamngatan 9, Eskilstuna – precis nere vid ån, med utsikt till stadsparken på andra sidan. Det är inte långt att gå från buss- och tågstationen, men det är inte direkt avstånd att ta sig runt över huvudtaget i Eskilstuna. Hotellet har ett lyft som verkligen syns när man kommer in i receptionen, men då har vi redan mötts av första problemet – antalet parkeringsplatser utanför. Men det löser sig efter en stund och vi får ha bilen parkerad utanför. Att vi sen också får fruktkorg på rummet är verkligen trevligt.

Det är väl inte direkt något som rör mat eller vin med hotellet, det finns dock lite enklare ätbart att köpa i receptionen och det går att beställa öl, vin eller mousserande. Men jag älskar hotellfrukost och brukar någon gång ibland bara åka till hotell som ligger nära hemmet och äta frukost. Här på Comfort har de ekologisk frukost, det låter riktigt spännande men vad innebär det? Frukosten serveras i matsalen på bottenvåningen mellan klockan 06,30-09,30 på vardagar och mellan 8,00–12,00 på helgen, om man vill äta frukost tidigare kan man kontakta receptionen senast kvällen innan.

Hemsidan beskriver hur de kan tillfredsställa behov och önskemål som glutenfritt och laktosfria produkter så även om vi själva inte ha några allergier eller behov av specialkost så vill jag ändå kika vad det finns för möjlighet att få det. Frukosten tycker jag var det bästa under vår vistelse, men jag måste erkänna att jag såg vare sig laktosfria eller glutenalternativ – det måste man nog säga till om vi bokningstillfället (?) Buffén i övrigt är väldigt häftig, större delen av den ligger på en isbädd. En långsida med smörgåspålägg, tunnskivad lax etc och sen en kortända med grönsaker och slutligen filmjölk, färsk frukt på sista långsidan. Kortändan av buffén där det inte är is är där du finner bröd, flera olika sorters limpa som du skär upp själv ifrån, korgar med knäckebröd, finn crisps, frallor och croissanter. Bakom isbuffén finns en vätskestation, med juice – äpple och apelsin, mjölk, kaffe och te. Den varma maten serveras mot ett öppet kök i bakgrunden där man ser vad personalen gör. Det finns äggröra, bacon, prinskorvar, pannkakor och ägg kokta olika länge. I’m in heaven!!

Easy AdSense by Unreal