Biscotti, Eskilstuna

Sommaren 2010 öppnade Biscotti restaurang & bar. Tanken var att man här skall känna igen atmosfären från Café kaka (berömd café vägg-i-vägg) fast med italienska förtecken. Tänk dig en klassisk italiensk trattoria… Biscotti har kvällsöppet tisdag till lördag med en à la carte-meny som består av antipasto, kött- och fiskrätter, pasta, pizza och efterrätter. Det finns ett brett utbud av italienska viner att välja på.

Vi var där och åt i helgen när vi var i Eskilstuna. Vi hade inte bokat bord, men hade ändå tur att vi var ute i god tid (före kl 18) och fick ett bord i soffhörnan. Snabbt började restaurangen fyllas upp och var efter en liten stund full. Eftersom vi inte hade bråttom och ville passa på att njuta av atmosfären började vi med att ta in en flaska franskt mousserande bubbel, som sen även passade bra till förrätten där vi valde ett hopplock av diverse anti pasti. De har på menyn nio olika smårätter där du fritt kan blanda, eller gå ihop två personer och välj tre var så får du möjlighet att smaka fler.

Efter beställde vi in pasta, självklart måste man äta pasta när man äter italienskt. När vi varit och rest runt i Italien så känns det många gånger som om det tar aldrig slut, maten fortsätter att komma in, och allt smakar underbart. Här valde vi att äta Linguini med piri piri och Linguini med räkor. Till maten drack vi dock inte ett italienskt vin utan valde en Rioja från 2005. Baron de Ley. Jag söker på systembolaget.se men hittar bara en från 2006. Det är dock intressant att läsa vad de skriver om vinet; Kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, vanilj, kakao och dill. Den flaska som finns på systembolaget från 2006 har nummer 2525 och kostar 105 kronor. Där finns också en Gran Riserva från 2001 som kostar 180 kronor (nummer 87949) men som är ett beställningsvin.

Hade jag bara orkat, så hade jag beställt en dessert också. Men det får jag ta nästa gång jag besöker Biscotti.

Öppet: Tisdag 17-23, onsdag 17-23, torsdag 17-23, fredag 17-02, lördag 13-02 (Övriga tider på förfrågan)

Menyn hos Biscotti hittar du här

Easy AdSense by Unreal