Mexikansk wok

Fredagsmys, eller som begreppet är hemma hos oss; Fredagsfilm då är det trevligt att äta något lite extra gott också. Det här är ett alternativ till tacos där vi wokar grönsaker och fläskfilé och fyller dem i tacotubs (båtformade). För att det ska vara enklare för barnen har jag köpt både vanliga och minivarianten.

Vi har inte ätit den här varianten tidigare så det ska bli riktigt spännande att se vad barnen tycker. Jag gillar dock möjligheten att ”gömma” mycket grönsaker i maten.

1 msk olja
400 g fläskfilé, strimlad
400 g wokgrönsaker, (jag valde Icas Thai Wok)
1 dl kidney beans
1 dl ananas i bitar (1 burk från ett tre-pack brukar vara lagom)
1 dl ananasjuice från burken
8 ringar Santa Maria Red Jalapeño
1 påse Santa Maria tacospice mix
1 pkt Santa Maria tacotubs

Värm olja i en stekpanna och woka den strimlade fläskfilén och grönsakerna. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och låt allt få puttra någon minut. Rör om. Värm tubsen enligt förpackningen, 125 grader ca 15 minuter. Lägg sedan fyllningen i tubsen och avnjut. Är det för starkt brukar vi tycka att det är både gott och enkelt att ha creme fraiche som tillbehör för att göra det lite mildare i smaken för barnen.

 

För den som gillar starkt eller är riktigt modig, rekommenderar jag att ta fler Jalapeños på sin tallrik.

Vintips: Jag rekommenderar att man till det här serverar vår favorit – Corvina veronese (23072) 89 kronor. Det är många smaker i maten, så vinet bör vara gott men inte allt för kryddigt. Villa Puccini (32417) 85 kronor, ”vårt vardagsvin” passar också.

Easy AdSense by Unreal