Colosseo Eskilstuna

IMG_3025Fredagskväll och vi spenderar den med goda vänner i Eskilstuna. Bord är bokat på Ristorante Colosseo till 19.30 så vi hinner dit i god tid och barn är lämnat hos farmor och farfar. Restaurangen är ny för oss, men vi välkomnar den gärna i vår restaurangrepertoar i Eskilstuna. Servicen var verkligen professionell och trevlig, maten var underbart god och bara att det är luftigt mellan borden så man inte sitter i knät på nästa sällskap är värdefullt. Jag tycker att besöket är mycket prisvärt, trerätters middag som vi äter, mousserande till förrätt, rödvin till maten och kaffe och avec efter maten snittar vi till 650 kronor/person.

Vinet vi beställer till varmrätten kommer in tidigt för att det ska hinna luftas ordentligt innan det ska avsmakas. Vi väljer ett mycket prisvärt appassimento som passar bra till maten.

Förrätter: I sällskapet väljer vi olika sorters Bruschetta med getost och soltorkade tomater och ett bröd med lättstekta tigerräkor och pilgrimsmusslor.

IMG_3008IMG_3010

 

 

 

 

 

 

IMG_3012

 

På Colosseum hittar du förrätter i form av olika tapenader för 20 kronor styck till en tallrik med diverse delikatesser för 135 kronor. Det finns något för alla smaker, det enda vi i så fall saknade var en carpaccio av oxfilé – men det fanns en på tonfisk. Det går även att få en fisksoppa med räkor och vitlökskrutonger.

Till huvudrätt kan du sedan välja mellan olika sallader, pizza, kött, fisk eller pasta. Där du kan få allt mellan en Carbonara för 125 kronor till en hemmagjord pappardelle med oxfilé för 189 kronor. Bland de övriga varmrätterna kan du välja bland annat mellan lamm, oxfilé, kyckling och gös. Prislappen ligger då mellan 169-249 kronor. Till varje rätt har du själv möjlighet att välja vilket tillbehör du vill ha, risotto, potatiskaka eller palsternackspuré.

IMG_3013IMG_3015

 

 

 

 

 

 

IMG_3016IMG_3017

Ingen av oss valde pizza med vi såg när de bar fram till ett annat bord och de såg verkligen trevliga ut och det går även att få dem för avhämtning. 75-139 kronor ligger pizzan på.

Jag tycker att det var alldeles lagom lång väntetid, vi hade trevligt sällskap och vi fick god tid på oss mellan rätterna utan att behöva vänta, vilket då är en del av den professionella servicen på restaurangen. Efter maten fick vi möjlighet att återigen kika igenom menyn för att se över dessertlistan och välja kaffe och avec.

IMG_3019IMG_3021

 

 

 

 

 

 

IMG_3020När det gäller efterrätt finns allt från en klassisk tiramisu, traditionellt tillagas den på savoiardi (kex), espresso, ägg, socker, kakao och mascarpone. Man kan även hälla i marsalavin eller cognac i tiramisun. Tira mi sù betyder ungefär ”ryck upp mig, eller muntra upp mig´” Pannacotta, som man gör genom att låta en blandning av grädde, mjölk, socker, vanilj och gelatin sjuda och sedan svalna och stelna i formar. Den serveras ofta tillsammans med bär eller frukt

Vill du inte ha en hel dessert finns det små chokladtryfflar som du kan ta till kaffet, cappuccino, espresson eller vad du väljer för kaffe.

Kontaktuppgifter:IMG_3024
Måndag-Lördag  10.00-22.00

016 – 13 48 13

Ristorante Colosseo
Gymnastikgatan 3
632 20 Eskilstuna

Easy AdSense by Unreal