Äppel- och kycklinggryta

Kycklinggryta med äpple i känns verkligen säsongsbetonat. Då jag passar på att skala potatisen kvällen innan känns det även som ett rent tidsmässigt rätt lätt rätt att kunna göra när man kommer hem och har hämtat barn på förskola och skola. Vi brukar inte pressa potatisen heller, så det känns lite som ett lyxigare alternativt till både vanlig kokt potatis och hemgjort mos.

1 kg potatis
150 g rotselleri
250 g morot
2 st gula lökar
700 g kycklinginnerfilé
2 kycklingbuljongtärningar
1 dl äppeljuice
2 tsk maizena
2 äpplen
1/3 kruka persilja

Börja med att skala och koka potatisen. Skala och tärna rotselleri och morot, skala och klyfta löken. Hetta upp smör eller olja i en gryta och fräs kycklinginnerfiléerna hastigt tillsammans med rotselleri, morot och lök.

Tillsätt buljongtärning, äppeljuice och 4-5 dl vatten. koka upp och låt sjuda under lock 10 minuter. Rör ut maizena med lite kallt vatten och rör ner i grytan. Smaka eventuellt av med lite salt. Garnera med lite tärnat äpple och hackad persilja tillsammans med pressad potatis.

Easy AdSense by Unreal