Att laga sig igenom en kokbok – Allt om mats stora kokboken

Jag såg för ett halvår sedan filmen Julie & Julia som berättar två historier, dels den om Julia Child och hur hennes matlagningskarriär började dels om Julia Power som många år senare genom sin blogg lagar sig igenom hela Julia Childs första kokbok. Julie bestämmer sig för att laga alla recept ur Julia Childs kokbok Mastering the Art of French Cooking på ett år. Hon dokumenterade sitt liv, sökande efter ingredienser, sin matlagning och sina mycket sena middagar på sin blogg, som sedan blev till bok. Så vad vore väl inte utmaningen än att göra en sådan sak när jag köpt en ny kokbok på Mitt kök mässan. Det finns säkert många som har gjort det tidigare, men jag ser det dels som ett bra sätt att vidga menyn hemma, dels att faktiskt också använda böckerna som fyller bokhyllan.

 

 

 

 

 

 

Det är förvisso en enorm kokbok, men då den innehåller en blandad kompott av recept vore det åtminstone ett bra delmål att laga sig igenom större delen av maträtterna där eller åtminstone de olika genrerna. Jag tänker heller inte sätta något mål om att jag ska ha lagat mig igenom boken på ett år, då den består av 409 sidor och varje uppslag innehåller upp till minst sex olika recept.

 

 

 

 

 

 

Men det är en trevlig bok, inga direkt konstiga maträtter – utan recept som man enkelt kan hitta ingredienser till och sen även att det följer hela året med jul, nyår, påsk, midsommar, födelsedagar och vanligt fredags- och lördagsmys.

 

 

 

 

 

 

När jag googlar lite hittar jag flera bloggare som ger sig på samma sak; Butlers kokbok, Vår kokbok,

Easy AdSense by Unreal