Tomatsalsa med koriander

Den är tomatsalsan åt vi första gången på Latino Lounge och har sedan dess gjort en egen variant hemma ett flertal gånger och alla vi har bjudit har tyckt att det varit jättegott. Vi har testat den vid flera tillfällen och har gladeligen upptäckt att den passar till det mesta. Jag till och med hade en liten skål över som jag vände ner i köttfärssåsen. Den här är så enkel att göra så den förbereder även tonårssonen själv.

2 röda lökar
1 röd chilifrukt
4-5 tomater
½ kruka koriander
½ lime, skal (och saft)

 

 

 

Jag börjar med att skala och dela löken och så halverar jag chilifrukten och kör den i mixern. Därefter skär jag tomaterna i mindre bitar och blandar med lök och chilihacket. Hackar koriander och river skal av lime och pressar en halva och blandar om. Den blir allra godast om den får stå och dra till sig.

Easy AdSense by Unreal