Veckans Vego – vardagsakuten

Carina
Jag har varit vegetarian i över 15 år, och trots att jag inte är särskilt förtjust i att laga mat var jag ändå tvungen att anta utmaningen när jag blev tillfrågad mig om att gästspela i Vinkocken och presentera lite vegetariskt!
Jag är av åsikten att matlagning ska gå snabbt, vara enkelt, hyfsat nyttigt och mättande. Inte massa krångliga ingredienser utan sådant man oftast har hemma. Alla mina recept är av den arten, utom möjligtvis bönbiffarna – men där är tanken att man ska göra dom när andan (och tiden) faller på för att sedan kunna ta fram ur frysen när man vill ha något snabbt men ändå gott och nyttigt. Så – absolut inget flashigt men ändå helt okej käk 🙂 Kryddningen är anpassad för att även passa minstingen i familjen men där kan man ju krydda på efter eget tycke och smak om man vill ha lite mer drag.
Tanken är att det ska räcka till middag och någon matlåda, och måtten är på ett ungefär så recepten behöver inte följas slaviskt utan det är mer ett riktmärke. Hoppas ni kan få lite inspiration i alla fall, vego eller ej!
/ Carina – Gästbloggare
Carinas recept:

Vegetarisk tacopaj

Easy AdSense by Unreal