Mjuk saffranskaka

mjuk2Mjuk saffranskaka, ett perfekt sätt att avsluta första advent på. Efter en dag med körsång i kyrkan, lite småfix hemma blev det sedan bakning före maten. Maken ville hellre ha en mjuk saffranskaka istället för saffransbullar, så det blev den här istället. Vill man kan man bröa formen med kokosflingor istället för ströbröd, men det är inte så populärt hemma hos oss.

2½ dl strösockermjuk1
3 ägg
½ g saffran (1 paket)
175 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Garnering
florsocker

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Smält smöret och blanda i saffranet och mjölk. Rör ner smöret och mjölken i äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en slät smet. Smörj och bröa en form. Häll smeten i formen. Grädda därefter kakan längst ner i ugnen i 40–45 min, (min kaka behövde dock åka några minuter till i ugnen). Låt den svalna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.

Easy AdSense by Unreal