Fläskfilégryta på muurikkan

IMG_3909Vi lagar mat på muurikkan på torpet, här har vi valt att göra en gryta på fläskfilé med både morot, purjolök och svamp. Först låter jag kött och grönsaker koka tillsammans med lite rött vin. Innan jag häller på lite grädde och en burk med philadelphiaost, örter och vitlök. Till maten kokar vi lite ris på stormköket. Det här är definitivt något vi kommer göra igen, och även hemma på spisen, för det var riktigt gott.

500 g fläskfiléIMG_3888
2 morötter
ca 50 g smör eller rapsolja
10-12 champinjoner
1 purjolök
1 dl rött vin
1 burk philadelphiaost, örter och vitlök
3-4 dl grädde

Skär filén i mindre bitar, morötterna i stavar, hacka purjon och skär svampen i fyra delar. Stek filén och morötterna några minuter, fräs på purjon och svampen. Häll i vinet och koka försiktigt, ha sedan i färskosten och grädden koka ihop. Servera med potatis eller ris och sallad.

IMG_3896IMG_3908

Easy AdSense by Unreal