Chokladmuffins

IMG_3862Vi passar på att baka muffins efter maten, då vi planerar att åka till sommartorpet över helgen och det är alltid trevligt att ha fikabröd med om det kommer någon och hälsar på. Det blir chokladmuffins  och i själva bullen stoppar jag ner en bit vit choklad och en bit ljus choklad. Av receptet står det att det blir 12 stycken så jag använder muffinsformen. Det blir dock mycket smet över så jag passar på att göra barnformar med en nalle och en bil vilket är populärt hos barnen och något jag brukar göra om det är mycket smet.

220 g vetemjöl, drygt 3½ dlIMG_3858
1 dl kakao
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g smör, rumstempererat
200 g ljust muscovadosocker, alt vanligt socker (2 dl)
2 ägg
1 dl mjölk
4 msk grekisk yoghurt
1 ruta vit choklad och 1 ruta ljus choklad per muffins

Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör smör och socker till en mjuk massa och tillsätt ett ägg i taget, rör slätt. Tillsätt alla andra ingredienser och blanda snabbt ihop till en slät smet. Fördela smeten i formar och tryck ner en vit och en ljus chokladruta i varje. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Tiden varierar beroende på storleken på formarna.

IMG_3861IMG_3864

Easy AdSense by Unreal